Häromkvällen satt jag på torpet o tänkte poetiska tankar , som jag skulle skriva ner idag , men dom har blåst bort . Nu är det en annnan dag ,,,,,,,,,,,,,, Tankarna jag tänkte blir dessa som jag tänker nu , då jag sitter i hammocken o ser fåglarna speja efter kryp o dom gillar min nyklippta gräsmatta , ungarna ligger i holkarna o kvillerkvittrar efter mat , hela tiden hörs dom o att vara en fågelmamma är nog stressigt

Vildkaprifolen som igårkväll sände ljuva dofter till min näsa , fäller nu sina blommor över min lunch som består av en sallad jag plockade från mina egenhändigt uppdrivna plantor . Humlorna surrar nästan som om det stod en motor invid mitt öra , o står jag mitt i fältet av lupiner så vet jag attt här bor dom bra utan humleholkar , det finns platser för dom överallt här så jag behöver inte bygga sådana, Snart kommer hästarna ut 16 stycken i hagen på sitt sommarbete då kommer det att låta som åska då dom galopperar runt kullen i glädje över någon månads frihet det är ett ljud jag gillar o jag ska se till o sitta på första parkett då det är dags .

Nu är hästarnas hage översållad av hundloka som gör att ängen ser ut som en somrig brudbukett . Kvällarna är så ljuvligt ljusa o man vill aldrig gå in o man vill inte tala man vill bara lyssna , på den ljusa sommarnattens ljud.