Idag i detta nu har molnen skingrat sej en aning.Just för en liten stund sedan va vi ute o promenerade i ösregnet Skrållan o jag, Skrållan gillar att bli dyngsur . Och jag tycker om att gå i regnet iklädd regnkappa regnbyxor regnhatt o täta skor eller stövlar.

Luften är frisk o nytvättad o det är höst färgerna sprakar , trädens toppar brinner i gult rött grönt o allt däremellan.

På marken ligger löven som guldpengar utströdda av nån som har mycket , i veckor nu har jag plockat från skafferiet i skogen ,höstkantareller stolt fjällskivling, blodriskor gula kantareller med flera.

Jag har fryst in o jag har torkat o jag har ätit o njutit.Som vanligt kan man säga det är en stor njutning att kunna gå i skogen, att kunna ta för sej av vad den bjuder.

Inatt blev min syster Farmor,,, ha ,,jag en syster som e farmor ordet känns lustigt när det plötsligt ska betyda min syster.Vad blir jag åt detta lilla underverk som kom , en pojke , ca 3.900 kg tung o 53 lång jag antar att jag blir pappas moster o de e jag ju redan så jag behöver inte vänja mej vid det.

Igår va jag hos tandläkarn han tycker att jag inte behöver springa där så ofta , det gillar jag , en sympatisk man som säger att jag har bra gaddar ,jo de e hans egna ord, han snackar hela tiden när han gräver i min mun så att jag har föga tid över att tänka på att det skulle kunna göra ont , jag måste ju konsentrera mej på vad han säger o försöka pipa fram ett ljud då o då för att vara artig men vi vet ju alla hur svårt de e att konversera med en tandläkare, dom e vana att få sista ordet.

Jag ska erkänna att idag har jag inte läst några nyheter alls , det känns liksom inte kul , att världen återigen har startat upp någonting som antagligen inte har nåt slut.Egoistiskt går jag här i skogen o tänker på att här e de nog ingen som släpper bomber , här är jag nog ganska säker , här händer det på sin höjd att någon stjäl en bil eller gör ett inbrott i lokala butiken , ja o så lite helgbråk så störningsjouren får göra en utryckning , ibland kommer en helikopter nerdimpande o hämtar någon som e sjuk , annars är det ett lugnt o stilla samhälle.

Men jag pratade med en granne häromdagen som hoppades att precisionsvapnen verkligen hade bra precision för annars ligger vi lite risigt till om dom siktar fel , ja då kom jag att tänka på att de finns ju en del mål för attacker nån mil härifrån faktiskt flera mål , så där fick egoisten i mej nåt att tänka på. Världen är så liten ,numera har den krympt ,när jag va liten så va världen JÄTTESTOR .Idag tar man sej vart somhelst på ett par timmar , o de värsta av allt är att kriget idag utspelar sej i realtime på tvskärmarna i nyheterna så jag tänker på alla små som ska växa upp i den här pyttelilla världen att det kommer inte bli lätt att fostra vår nya generation . det fodras en hel del av dagens föräldrar och dagens mor o farmödrar.